Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Zakelijk Flakkee 1 zet FIOS aan de kant

Na vorig weekend Zwartewaal te hebben verslagen, stond er op 1 december de volgende wedstrijd alweer te wachten uit tegen FIOS. Een taaie tegenstander waar al menige tegenstander het zeer lastig mee heeft gehad. Op een zwaar veld, veel wind en 2 gemotiveerde teams floot de scheidsrechter om 14:30 uur af voor de aftrap.

Het eerste kwartier was duidelijk wat voor wedstrijd het zal worden in Achthuizen, een Flakkee wat slordig was en moeite had met het veld en een strijdend FIOS, dat hun huid erg duur wilde verkopen. Kansjes waren er wel voor Kievit en v.Nieuwenhuijzen in de eerste 15 minuten maar wisten geen doel te vinden. Een corner van Groenendijk leek er in te gaan was het niet zo dat Robijn en den Hengst elkaar in de weg stonden en de bal paar meters naast ging. Aan de andere kant probeerde FIOS het met lange hoge ballen, de meeste werden goed verwerkt door de verdediging van Flakkee en er werd veel weggekopt door Westhoeve en Robijn. Enkele slippertjes in de verdediging van Flakkee werd niet afgestraft doordat er of wel goed geblokt werd of dat keeper R.Vinke de ballen makkelijk kon verwerken. V.d. Nieuwendijk probeerde op afstand nog de keeper te verassen, de keeper had wel moeite om de bal te verwerken, maar werd geen doelpunt. In de 20ste minuut kwam er een doelpunt van Flakkee door goede combinatie met Osseweijer en v.Nieuwenhuijzen was het laatst genoemde die de bal in de ruimte legde voor Groenendijk die de keeper met een laag schot de keeper wist te verassen en de 0-1 wist binnen te schieten. Het spelbeeld veranderde daarna niet echt Flakkee had moeite om echt uitgespeelde kansen te krijgen en Fios die met de lange bal probeerde. Laatst noemende hoogtepunt in de eerste helft was een voorzet van Osseweijer die door de wind bijna een doelpunt werd, de bal ging over de keeper maar helaas ook net over het doel.

In de 2de helft moest je er snel bij wezen, want eigenlijk was de 46ste minuut de belangrijkste in de wedstrijd. Een corner van FIOS bleef hangen in de 5 meter van Flakkee en een echte scrimmage volgde waar Flakkee de gelukkigste was en gelijk kon counteren, met Groenendijk die de bal meenam en de bal in de ruimte speelde voor spits Kievit door deze pass van Groenendijk die gelijk 1 op 1 stond met de keeper en met een stift de keeper wist te verschalken en de 0-2 was een feit. FIOS ging aanvallender wisselen, en dit zorgde voor meer ruimte voor Flakkee. Met de ingevallen de Blok kreeg Flakkee nog een grote kans maar werd afgekeurd de Blok stond met de ver uitgekomen keeper 1 op 1 de bal werd tegengehouden in eerste instantie door de keeper wat vermeend hands leek te zijn( buiten de 16 meter) Kievit raapte de bal op en gaf een pass naar de Blok en schoot erin maar dit was buitenspel. Het slotakkoord was voor Westhoeve die scoorde, door een voorzet van rechts die in de voeten kwam voor Westhoeve, die wist er wel raad mee en scoorde. Flakkee kreeg daarna enkele kleine kansjes maar echte grote kansen bleven uit, daarna floot de scheidsrechter af en kon Flakkee weer 3 punten opschrijven ,en had Flakkee weer geen tegendoelpunten te hoeven incasseren

Een zakelijk Flakkee die niet erg goed speelde, maar ook ditmaal niet in de problemen is gekomen. En op koers is om wat moois te bereiken dit seizoen. A.s. zaterdag weer een thuiswedstrijd voor de mannen van v.Poortvliet tegen Rockanje. We hopen u te kunnen begroeten bij de van Pallandtpolder voor deze ‘weer’ belangrijke wedstrijd.

Opstelling
R.Vinke- Osseweijer, Westhoeve, Robijn, Frank (80.Witvliet) – v.d Nieuwendijk, den Hengst, S.Vinke – v.Nieuwenhuijzen, Kievit, Groenendijk( 65.de Blok)