Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Zure nederlaag voor Flakkee JO17-1

25 November 2017

De ploeg van Jarno Osseweijer maakt zeker stapjes, maar het is nog net niet genoeg om wedstrijden over de streep te trekken. JO17-1 heeft tot nu toe slechts 4 punten gehaald en staat daarmee op de laatste plaats. Maar de verschillen met de ploegen die boven Flakkee staan zijn niet zo groot als de stand doet vermoeden.
Deze zaterdag kwam de nummer 5 van de competitie op bezoek, SHO JO17-3. Onder leiding van scheidsrechter Koole begon de wedstrijd met een licht overwicht voor SHO. Deze ploeg was voetballend net iets beter. SHO kreeg ook wat kansjes, met name uit standaardsituaties, maar die konden de verdediging van Flakkee niet echt verontrusten en het hielp daarbij dat Thimo een paar keer goed ingreep. Aan de andere kant was er wel een grote kans toen Benjamin op de linkerkant doorbrak. Meestal kun je het doelpunt dan al tellen, maar dit keer belandde zijn poging in het zijnet.
Toch kwam Flakkee op voorsprong toen Nick B. alleen op de keeper af kon gaan, na niet-overtuigend ingrijpen van de SHO-verdediging. Nick passeerde de keeper en schoot beheerst binnen. Nog voor rust kreeg ook Tim W. vrije doortocht naar het SHO-doel, maar de keeper wist met de voeten te redden. Nadat ook SHO nog een goeie mogelijkheid had gekregen (de bal werd van dichtbij overgeschoten) gingen de ploegen met een 1-0 stand rusten.
De tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en omdat er kansen over en weer kwamen bleef het zeker voor de toeschouwers een leuke en spannende pot voetbal.
De eerste mogelijkheid was voor Benjamin, die de bal in de schoot geworpen kreeg van de rechtsback. Hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan en schoot de bal ook over hem heen, maar helaas ook naast het doel. Na een kleine tien minuten kreeg SHO een corner. Toen de bal werd ingebacht ging er een withemd naar de grond. De scheidsrechter twijfelde geen moment en gaf een strafschop. De grote spits van SHO, die al snel de bijnaam ‘de witte reus’ kreeg, loeierde de bal op de lat. Wat een opluchting, zou het nu een keer meezitten? Nog geen drie minuten later zag Nick B. ter hoogte van de middenlijn de keeper te ver voor zijn doel staan. Hij probeerde hem ineens te verschalken en de poging was prachtig, maar de doelman wist de bal net met het hoofd van richting te veranderen. Benjamin en de keeper stormden samen op de afgeslagen bal af en net toen Benjamin de bal wilde controleren greep de keeper de bal met twee handen klem. Omdat hij bij zijn glijpartij ook Benjamin ten val bracht claimde iedereen van Flakkee een penalty, maar die werd niet gegeven (en dat was echt niet onbegrijpelijk).
Er volgden grote kansen voor Joris, Nick B. en Benjamin, maar Flakkee verzuimde de score uit te breiden. Geen 2-0 dus, maar niet veel later viel wel de 1-1, dat zul je altijd zien. Bij een aanval van SHO kwam de bal wat gelukkig via De Witte Reus voor een Beijerlandse voet, en de bal werd rustig in het hoekie gelegd… wat een tegenvaller..
Flakkee leek even de moed te verliezen, maar pakte de draad weer op, zeker na wat hulp van SHO. Een SHO-er trapte de bal overdreven ver weg nadat de scheidsrechter in zijn nadeel had gefloten en kreeg daarvoor een gele kaart voorgeschoteld. Dat betekende dat er 10 minuten tegen 10 man werd gevoetbald. Flakkee zette aan kreeg een uitgelezen kans toen toen Benjamin in het strafschopgebied werd gehaakt en ook hier de scheids naar de stip wees. Nick B. kon Flakkee weer op voorspong zetten, maar iets wat zelden gebeurt gebeurde toch: hij miste. De inzet was zeker niet slecht, maar de keeper koos de goede hoek. Nick oogde zwaar aangeslagen, maar kreeg al snel een mogelijkheid op revanche toen Flakkee rand strafschopgebied een vrije trap kreeg. Ook dat is een specialiteit van Nick B.. Weer een goeie poging, maar helaas ging de bal via de lat over het doel.
Hoewel Flakkee de wedstrijd al lang en breed had kunnen en moeten beslissen, leek het dus uit draaien op een gelijkspel. Maar opeens verscheen daar aan de horizon een gedeelte van een regenboog. Alleen de rechterkant van de boog, die precies eindigde in het doel van Flakkee. Zou daar wat liggen, was daar nog wat te halen? Het was geen voordeel dat laatste man Tim F., met nog vijf minuten te spelen, het veld geblesseerd moest verlaten. De boel moest worden omgezet en de organisatie was even niet op orde. Toch verspeelde Flakkee volkomen onnodig de bal achterin en SHO wist drie minuten voor tijd de bal in het doel te krijgen, uiteraard precies in de hoek waar de regenboog eindigde. Er lag dus inderdaad en schat: de drie punten.
Een mooie en enerverende pot voetbal. Een Flakkee wat er keihard voor had geknokt. Een sportieve tegenstander en: een goeie scheids, die het echt niet makkelijk had met al die ontluikende testosteron-bommen op het veld. Wel een zure nederlaag, waardoor JO17-1 weer zwaar teleurgesteld en gefrustreerd het veld verliet. Maar de enige die het de schuld kon geven van de nederlaag, was toch echt JO17-1 zelf. En ja, ook de regenboog natuurlijk, die had beter aan de andere kant kunnen gaan staan….
Flakkee JO17-1 – SHO JO17-3 1-2 (1-0)
30’ 1-0 (Nick Braber)
61’ 1-1
77’ 1-2
Bijz.: SHO (49’) en Flakkee (65’) missen penalty.
Hier het video verslag: