Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Flakkee JO12-2 reisde afgelopen zaterdag met Dieko, Jessey, Kacper, Levi, Liam, Mussie, Pieter-Jan, Rowen, Sven, Tom en oude bekende Samuel af naar Poortugaal. Het beloofde een mooie pot te worden, want de vorige overwinning was nipt in het voordeel van Flakkee. Daarnaast zouden de jongens bij winst kampioen worden. De spanning was van de gezichten van de spelers en toeschouwers af te lezen.

Vanaf de aftrap gingen de jongens in het blauwgeel er direct tegen aan. Met Samuel in het doel was er rust in het achterveld. Daarom kon Flakkee al snel gaan aanvallen.  Het duurde dan ook niet lang, voordat Dieko een schot tussen de palen kreeg. Helaas stond de keeper goed opgesteld. Daarna was het niet de keeper van de tegenstander die een doelpunt verhinderde, maar de paal. Een mooi schot van Levi knalde uiteen op de paal. Het zat Flakkee niet mee. Omdat Flakkee bleef aanvallen, moest het doelpunt toch gaan vallen. Het was dan ook Pieter-Jan die met een mooie rush de bal voor de voeten van Jessey kreeg. Jessey aarzelde niet en knalde de openingstreffer tegen de touwen, 0-1. Na deze treffer veranderde het spelbeeld niet en was de opstormende Tom dicht bij een treffer, maar was het uiteindelijk Liam die de 0-2 op zijn naam mocht schrijven.

Na de goede voorsprong van Flakkee, begon de hitte op deze zonovergoten ochtend parten te spelen. Conditioneel hadden de jongens het zwaar en kwamen ook steeds meer onder druk te staan. Ondanks dat Samuel erg sterk stond te keepen, kon hij niet verhinderen dat de aansluitingstreffer werd gemaakt, 1-2. Gelukkig floot de scheidsrechter af, zodat de jongens weer op adem konden komen.

In de tweede helft werd het helemaal spannend. Poortugaal kwam namelijk via een knap afstandschot op 2-2. Flakkee gaf dan ook alles om weer de voorsprong te pakken, maar dit was zeker geen gemakkelijk opgaven. Het spel ging over en weer en beide ploegen kregen kansen op de voorsprong. Zo had Mussie het ongeluk dat zijn schot net naast ging en zag Kacper zijn doelpoging strandden in de handen van de keeper. In de laatste fase van de wedstrijd wist Flakkee dat ze nog even moesten vlammen. Het was dan ook Rowen die de bal vanuit het achterveld wist op te halen. Via de rechterflank kon hij Liam bereiken, die zich knap vrij wist te spelen. Liam kreeg de bal voor op Tom en hij bracht de jongens in extase, 2-3.   De laatste vijf minuten werd het nog ontzettend spannend, maar de winst werd zekergesteld door de scheidsrechter.     Hij floot na een spannende wedstrijd af. Flakkee kon het kampioenschap met elkaar gaan vieren!