Maaswijkweg 100
3207JZ
SPIJKENISSE
tel. 0181-646379

Vandaag stond voor de jongens van JO12-2 de uitwedstrijd bij Spijkenisse op het programma.

Een wedstrijd die de jongens graag wilden winnen gezien de dikke nederlaag die we daar vorige keer moesten slikken.

Zodoende, met Jop als keeper, kwamen we met een flinke groep goed gemotiveerde Flakkee-spelers aan in Spijkenisse. Het strijdplan was snel gemaakt: de tegenstander direct op eigen helft vastzetten en er zo snel mogelijk een paar ballen inschieten.

Ook de scheidsrechter gaf van tevoren zijn motto al prijs: “als het niet bloedt is het geen overtreding”. Dat motto past onze jongens prima, want vanaf minuut 1 zaten ze er bovenop en wonnen ze de meeste persoonlijke duels.

Regelmatig kwamen we met leuke combinaties over rechts met Liam, Mussie, Kacper en Rowen prima door, en Rowen schoot al snel de 0-1 en de 0-2 binnen.

Intussen hield Pieter-Jan het veld goed breed aan de linkerkant, maar werd hij nog niet erg gevonden.

De Flakkee-storm ging hierna wat liggen, ook al omdat de aanvallende manier van spelen best veel energie vraagt. Gelukkig hadden we nog 3 verse krachten staan, en met Dieko en Levi kreeg het middenveld weer verse lucht. Jessey en Kacper stonden als spitsen om de beurt prima opgesteld voor de goal en werden ook een paar keer goed bediend. Jammer genoeg ontbrak het aan een beetje geluk om de derde er in te schieten.

In de rust werd afgesproken de druk erop te houden en goed te blijven combineren. Na een ongelukkige klutsbal moesten we ondanks de goede bedoelingen al snel de 1-2 incasseren.

Een heel vervelend moment, zo net na rust.

Maar zoals we gewend zijn, vormen deze jongens een echt team. Er werd niet op elkaar gemopperd, maar snel afgesproken hoe het beter moest.

Mussie en Dieko vervulden hun verdedigende taken weer geweldig, zodat Sven en Tom kans hadden om het aanvalsspel mee op te bouwen.

Uiteindelijk kreeg onze linksbuiten PJ het op zijn heupen en na een aantal uitstekende voorzetten gooide hij de wedstrijd zelf in het slot met een hard schot in de benedenhoek, 1-3.

Na de wedstrijd was de tegenstander behoorlijk uitgeput, wat maar weer aangeeft dat onze jongens telkens een stapje fitter worden.

Al met al weer een wedstrijd om trots op te zijn met enorme inzet en veel oog voor de medespelers!