Zwaluwen Jeugd Beker O17 1/4 finale Groep 3 1/4 finale

Oostplaatseweg 1
3241LV
MIDDELHARNIS
tel. 0187-487507

Vandaag (18-2-23) SEP uit Delft op bezoek op ons complex voor de bekerwedstrijd in de kwartfinale van de beker. Deze ploeg die in dezelfde klasse ook bovenaan staat bleek dan ook een prima tegenstander.

De groep bestond vandaag: Keeper: Sem Jonas. Veldspelers: Sven Dale, Morris Winkels en Victor Struik, Abel Rentinck, Siem van Ledden, Milan Troost en Kane Heijboer, Liban Abdikarin, Benno van Eck, Jesse Moelker en tot slot Joeri van Ast. Cas Arensman en Finn Holleman waren helaas geblesseerd.

De wind, regelgeving en de nogal aanwezig trainer van de tegenpartij waren van grote invloed vandaag. SEP was de betere de 1e helft. De verdediging van Flakkee had het lastig tegen de snelle voorhoede. Het beter combinerende SEP was de bovenliggende partij. Echt heel veel grote kansen waren er niet. Toch was het verdiend dat SEP op voorsprong kwam via een snelle uitval. Flakkee ging na deze tegentreffer op zoek na de gelijkmaker maar had een te lage handelingssnelheid en ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Het publiek dat in ruime getale opgekomen was hoopte op een feller Flakkee in de 2e helft en dat gebeurde gelukkig dan ook. Erik van Ast had na zijn peptalk en energiethee de boel op scherp gezet. SEP werd aangepakt. De voorhoede van Flakkee zette de verdediging van SEP onder druk. Daar had deze ploeg moeite mee. De achterhoede van Flakkee gaf geen krimp meer en SEP zag een heel ander Flakkee. Een corner van de linkerkant door Benno van Eck welke door de wind “gedragen” werd draaide in 1 keer het doel in bij de 2e paal. Misschien geluk maar even later was het Joeri van Ast die een prachtige actie met buitenkant rechts rakelings langs het paaltje zag gaan. Jesse Moelker en Liban Abdikarin bleken een plaag voor de verdediging. SEP kwam pas aan het einde van de 2e helft in zijn spel en werd wat gevaarlijker. Het was echter onvoldoende voor beide ploegen om de winnende te maken. Het zou dus uitkomen op een strafschoppen serie waarbij de trainer van SEP plotseling het regelingenboek erbij haalde en de prima leidende scheidsrechter Joppe erop attendeerde dat er een wisselspeler van Flakkee een strafschop genomen had. Na beraad moest deze strafschop over genomen worden. Wat had hij gedaan wanneer Flakkee gemist had? Achteraf was het nog steeds onduidelijk of dit terecht was of niet? Deze strafschop werd gemist. Flakkee JO17-1 eruit. Ondanks de lichte teleurstelling weer een prima spelende JO17 en nog steeds bovenaan in de competitie. Niet te lang bij stil staan dan maar. Aanstaande zaterdag opnieuw thuis tegen Zuidland met hopelijk weer publiek en een compleet fitte ploeg.