2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 09

Oostplaatseweg 1
3241LV
MIDDELHARNIS
tel. 0187-487507

De eerste wedstrijd in de 1e fase van de competitie was tegen Spijkenisse JO19-2.
Het was Spijkenisse dat vanaf het begin van de wedstrijd liet zien waar ze voor gekomen waren. Met veel lopende spelers was het voor Flakkee lastig om te verdedigen en de opbouw werd hierdoor ook vroeg verstoord. Aan voetballen kwamen we dus moeilijk aan toe en resulteerde in veelal de lange bal hanteren. Kansen kwamen er zelden voor Flakkee. Timar had nog een kans na een dribbel in de 16 m ontbrak het hem aan schotkracht om de keeper te passeren. Het was ook Spijkenisse wat met de snelle buitenspelers gevaarlijk werd voor de goal van Mats. Het was door deze manier van voetballen ook 2x raak voor Spijkenisse binnen 10 minuten. Met 0-2 -gingen we rusten. Dat Flakkee de 2e helft anders moest gaan spelen was wel duidelijk.

In het 2e bedrijf veranderde het spelbeeld niet veel. Onrustig voetballen en persoonlijke fouten zorgde ervoor dat Spijkenisse meermaals gevaarlijk voor Mats verscheen. De 0-3 werd zo'n 10 minuten na rust gescoord door Spijkenisse waardoor de wedstrijd gespeeld was.
Het meeste gevaar wat van de geelblauwen kwam was uit de corners. De 1-3 werd  gecoord door Jakob die een strakke corner van Paul hard binnenkopte. Een beetje hoop gloorde weer maar dit werd 5 min later de kop ingedrukt door een misverstand achterin en was het Mats die over de bal trapte. De spits van Spijkenisse had hierna vrij baan en maakte de 1-4 wat tevens de eindstand was.