Oostplaatseweg 1
3241LV
MIDDELHARNIS
tel. 0187-487507

Na de afgelaste wedstrijd van vorig week mochten onze jongens vandaag weer de voetbalwei in. Ondanks het regenachtige weer had Flakkee JO13-2 er weer zin in. Elian, Jesse Breederveld, Jesse Verhage, Jessey, Kacper, Levi, Liam, Mees, Mussie, Rowen, Samuel, Sven, Tom en invallers Job en Nuuradin stond een loodzware opgave te wachten. Het sterke JO13-1 van het naastgelegen De Jonge Spartaan kwam op bezoek.

Vanaf het eerste startsignaal bleek een overwinning voor het blauwgeel niet realistisch. De Jonge Spartaan zette druk en kon het Flakkeese doel regelmatig onder vuur nemen. Ondanks een aantal prachtige reddingen van Samuel liep de score voor de bezoekers gestaag op. Vanuit de verdediging probeerde Flakkee over de flanken openingen te zoeken, maar het opbouwende werk van Sven en Levi werd vooralsnog niet beloond. Toen het rustsignaal mocht klinken, was de achterstand inmiddels opgelopen naar 0-6.

Tijdens de rust probeerden de trainers de moed er in te houden bij onze jongens.

De wedstrijd winnen zou vandaag niet gaan lukken, maar wellicht kon het harde werk van Flakkee beloond worden met een doelpunt. In de tweede helft gingen de jongens dan ook vol goede moed op zoek naar de bevrijdende treffer.

Met de start van de tweede helft begon het flink te regenen. Voor Flakkee gaf dit juist een boost om er op deze druilerige ochtend toch iets van te maken. Flakkee kreeg steeds wat meer grip op het spel van de tegenstander. Zo ontstonden er ook kansjes voor Flakkee. De felle Mussie kon regelmatig de bal bemachtigen op het middenveld en Liam op de rechterflank bereiken. Na een mooie voorzet kon Rowen net niet zijn voet tegen de bal krijgen om de nul op het scorebord te verwijderen. Ook een afstandsschot van Mees bleef zonder gejuich. Toch zag het publiek dat een doelpunt echt mogelijk was.

Toen Samuel voor de zoveelste keer een grote kans van De Jonge Spartaan onschadelijk had gemaakt, kon hij de bal snel meegeven op Jesse Breedveld die de bal breed op Job gaf. Tom zag ruimte achter het middenveld en dit werd gezien door Job. Via Jessey kon Tom worden bereikt en daar werd de blauwzwarte verdediging zenuwachtig van. In een scrimmage voor het doel werd de bal door de eigen verdedingen van de bezoekers tegen de touwen geschoten. Een bevrijdende treffer voor het team van Flakkee, maar ook zeker voor het publiek.

De eindstand werd uiteindelijk 1-8, maar de treffer was een mooie beloning voor de motivatie van Flakkee. Ondanks dat de tegenstander een maatje te groot was, bleef Flakkee JO13-2 gemotiveerd om doelpunten te maken. Het publiek kan trots zijn op onze kanjers!